2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Mintegy ötszáz rendőr és pénzügyőr részvételével razziát tartottak szerdán a Deutsche Bank frankfurti központjában, a legnagyobb német pénzintézet irodáit egy több száz millió eurós adócsalási üggyel összefüggésben kutatták át.

A frankfurti tartományi ügyészség szerdai közleménye szerint a bank 25 munkatársa ellen nyomozás indult nagy értékre elkövetett adócsalás és pénzmosás, valamint az igazságszolgáltatás akadályozására tett kísérlet gyanúja miatt. Öt személy ellen elfogatóparancsot adtak ki. A bankszékház mellett berlini és düsseldorfi irodákat és lakásokat is átkutattak. A Deutsche Bank közölte, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Az eljárások egy 2010-ben kirobbant üggyel összefüggésben zajlanak. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a bank munkatársai közreműködtek-e szén-dioxid-kibocsátási kvótákkal kereskedő ügyfelek által elkövetett visszaélésekben. Az ügyészség közleménye szerint felmerült a gyanú, hogy a bank érintett dolgozói eltitkolnak bizonyítékokat és kötelességüket megszegve nem tettek feljelentést, amikor tudomást szereztek adócsalási és pénzmosási ügyletekről.

Az ügy előzményeként 2010 áprilisában több európai országban egyszerre 230 helyszínen tartottak házkutatást, és Németországban 2011-ben bíróság elé állítottak öt befektetési bankárt. A börtönbüntetésre ítélet vádlottak elismerték, hogy az uniós kvótakereskedelmi rendszerben végzett ügyletekkel 230 millió euró értékű adócsalást követtek el. A legnagyobb német pénzintézet munkatársainak esetleges közreműködése azért merült fel, mert az ügyleteket a Deutsche Bankon keresztül bonyolították le.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!