2011. február 16. 06:41

Az eddigi gazdaságpolitikai intézkedések csak halogatásra, átmeneti időnyerésre voltak jók - mondta a Magyar Hírlap szerdai számában Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, aki nem látja pontosan a 250 milliárd forintos stabilitási csomag indokát.

A volt pénzügyminiszter szerint az igazi kérdés az, hogy február végére összeáll az az Orbán-csomag, ami akár fájdalmas, politikailag olykor nehéz, de mégis hasznos, tartós egyensúlyt és növekvő versenyképességet biztosító intézkedésekkel tereli vissza az országot arra a felzárkózási pályára, amelyről tavaly májusban letért.

Oszkó Péter nem látja az idei évre tervezett 250 milliárd forintos stabilitási csomagnak az indokát, mivel a magánnyugdíj-pénztárak államosításából származó bevétel  2011-re óriási államháztartási többletet eredményez.

Ha a csomag azt célozza, hogy visszafogja a lassan visszahízó intézményi kiadásokat, akkor az a jövőre nézve hasznos lehet - fogalmazott a volt pénzügyminiszter. Hozzátette azt is, hogy amennyiben ezt a tartalékot a kormány a magánnyugdíj-pénztári vagyonból szeretné elkülöníteni azért, hogy azt még valamiféle átvitt maradványként a 2012-es költségvetésben  is felhasználhassa, akkor az nem lesz más, mint megint csak időnyerésre szolgáló átmeneti intézkedés, amelyen a piacok úgyis átlátnak.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.