2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az eddigi gazdaságpolitikai intézkedések csak halogatásra, átmeneti időnyerésre voltak jók - mondta a Magyar Hírlap szerdai számában Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, aki nem látja pontosan a 250 milliárd forintos stabilitási csomag indokát.

A volt pénzügyminiszter szerint az igazi kérdés az, hogy február végére összeáll az az Orbán-csomag, ami akár fájdalmas, politikailag olykor nehéz, de mégis hasznos, tartós egyensúlyt és növekvő versenyképességet biztosító intézkedésekkel tereli vissza az országot arra a felzárkózási pályára, amelyről tavaly májusban letért.

Oszkó Péter nem látja az idei évre tervezett 250 milliárd forintos stabilitási csomagnak az indokát, mivel a magánnyugdíj-pénztárak államosításából származó bevétel  2011-re óriási államháztartási többletet eredményez.

Ha a csomag azt célozza, hogy visszafogja a lassan visszahízó intézményi kiadásokat, akkor az a jövőre nézve hasznos lehet - fogalmazott a volt pénzügyminiszter. Hozzátette azt is, hogy amennyiben ezt a tartalékot a kormány a magánnyugdíj-pénztári vagyonból szeretné elkülöníteni azért, hogy azt még valamiféle átvitt maradványként a 2012-es költségvetésben  is felhasználhassa, akkor az nem lesz más, mint megint csak időnyerésre szolgáló átmeneti intézkedés, amelyen a piacok úgyis átlátnak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!