2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A piacok az önkormányzati és az egészségügyi rendszer reformját várják a következő kormányzattól - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a XIX. Vezérigazgató Találkozón tartott előadásában szerdán, Röjtökmuzsajon.

A Bajnai-kormány egy éve alatt "alapozó munkát" lehetett végezni, de a következő kabinetnek - mivel négy éve lesz rá, és nem feszíti hatszázalékos hiány a költségvetést - "elszabadulhat a fantáziája" - fogalmazott a pénzügyminiszter, megjegyezve, az övé is elszabadulna egy ilyen helyzetben. Mint mondta, óvatosan kell bánni azokkal az eszközökkel, amelyek letéríthetik a költségvetést a jó pályáról, de az intézkedések közé "bőven belefér még egy ötszázalékos járulékcsökkenés".

A Bajnai-kormány "egyfajta hitkérdéssé tette" a hiánycél betartását, miközben "más államok nem tizedszázalékok miatt aggódtak" - jegyezte meg, hangsúlyozva, hogy az idei 3,8 százalék csak a tavalyihoz hasonlóan feszes gazdálkodás mellett tartható. Mint mondta, ez a ráta átléphető, ha ezt olyan intézkedések igénylik, amelyeknek később ennél jóval nagyobb lesz a hozadékuk.

A pénzügyminiszter szerint "érdemben javítani kell" a foglalkoztatási mutatót, hozzá kell nyúlni a családtámogatások rendszeréhez, de ennél is nagyobb feladatot jelent a "képzettség és munkatapasztalat nélküli, több százezres réteg", amelynek foglalkoztatottsági mutatói a meredek növekedés idején sem javultak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!