2010. február 1. 06:31

A Oszkó Péter pénzügyminiszter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című vasárnap esti műsorában azt mondta, Magyarország akkor kerül le végképp a pénzügyileg veszélyeztetett országok listájáról, ha az elmúlt egy évben befutott költségvetési pálya stabil marad, és a választás után létrejövő kormány sem változtat rajta.

Ha Magyarország azt a lazább költségvetési politikát követte volna, amit Surányi György javasolt a Népszabadság szombati számában, akkor "mi is a nemzetközi befektetők céltábláján lennénk, akikről úgy beszélnek, mint akik nem képesek stabilizálni helyzetüket" - reagált  a cikkel kapcsolatos riporteri felvetésre Oszkó Péter.

A pénzügyminiszter szerint a szakértők által szükségesnek tartott kérdésről, az ingatlanadóról nem lehet beszélni Magyarországon, mivel politikai hisztéria veszi körül. Kifejtette azt is: kudarcnak tartja, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a vagyonadóhoz kapcsolódó ingatlanadót, de a kidolgozott vagyonadóztatás koncepciója igen csekély változtatással "bármikor elővehető a fiókból".

Az Alkotmánybíróság egy olyan technikai részletet kifogásolt a törvényben, amely egy szám átírásával módosítható - magyarázta a pénzügyminiszter.  Az Ab ugyanis azt kifogásolta, hogy ha valaki önbevallással állapítja meg az ingatlana forgalmi értékét, és több, mint tízszázalékos eltérés van a valós forgalmi értékhez képest, akkor az APEH bírságot vethet ki. Ha a törvény például 40 százalékra tágítja ki a az eltérés összegét, akkor azt az Alkotmánybíróság valószínűleg nem kifogásolta volna - jelezte Oszkó Péter.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.