2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ausztriában nyugat felől lassan levonulóban van az árvíz, sok helyen már hozzáláttak a takarításhoz, és eközben egyre bővebben árad a károsultak felé a segítség magánszemélyektől, szervezetektől és vállalatoktól. Az árvíz a jelek szerint maga alá temette a tervezett adóreformot és kikényszeríti a vadászbombázó-beszerzés felülvizsgálatát, mert a károk legalább 5 milliárd euróra rúgnak.

Wolfgang Schüssel kancellár az osztrák televízió éjszakai híradójában szólt arról, hogy az kormány 650 millió eurót bocsát rendelkezésre a károsultak megsegítésére és a helyreállításra, és egyben bejelentette: az árvíz nagy valószínűséggel elvitte a jövő őszi választások előttre tervezett adóreformot, továbbá arra indította a kormányt, hogy felülvizsgálat tárgyává tegye a nemrég eldöntött vadászbombázó-beszerzés ügyét mind a fizetési határidők, mind a darabszám tekintetében. Az árvíz okozta károkat ugyanis legalább 5 milliárd euróra becsülik: legalább 10 ezer ház pusztult el helyreállíthatatlanul, és mintegy 100 ezer ember egzisztenciája dőlt romba.

Országszerte szerdán még mintegy 55 ezer ember - tűzoltók, katonák, rendőrök, önkéntesek - dolgozott az árvíz ellen és a károsultak ellátásán, számos ipari és kereskedelmi vállalat nagy mennyiségű pénzt, illetve természetbeni segélyt ajánlott fel. Nagyon sok magánember adakozik, továbbá Alsó- és Felső-Ausztriában a két tartomány által elkülönített segélyösszegekből - összesen 205 millió euróból - szerdán már megkezdődtek a kifizetések.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!