2010. október 28. 14:26

A válság enyhülésével ismét egyre gyakoribb kártyás fizetések révén éves szinten 51 százalékkal növelte nyereségét üzleti évének szeptemberrel véget ért utolsó negyedévében a Visa Inc.

A bankkártyás fizetési szolgáltatások globális piacát vezető amerikai társaság csütörtöki gyorsjelentése szerint az adózott eredmény 514 millió dollárról 774 millióra emelkedett, a bevétel pedig 13 százalékkal 2,1 milliárd dollárra nőtt.

A Visa márkájú kártyákkal végzett tranzakciók értéke 14 százalékkal 828 milliárd dollárra nőtt. Főként a határokon átívelő tranzakciók bővültek, mert a világméretű válság enyhülésével egyre többen mennek külföldre nyaralni vagy üzleti útra, és ismét többet költenek - közölte a Visa.

A Visa Inc nem bocsát ki bankkártyát - hitel- vagy betéti kártyát - egyedül, partner nélkül, szolgáltatásait bankokon keresztül nyújtja az ügyfeleknek, így aztán például a hitelt is a bank biztosítja, és nem a Visa. A cég közreműködésével lebonyolított tranzakciók 70 százaléka egyébként nem is hitelkártyához kapcsolódik, hanem betéti kártyához vagy egyéb fizetési megoldáshoz.

MTI