2017. április 19. 10:40

A híreket szemmel tartók nem lepődhetnek meg túlságosan: Magyarország az, ahol nem unnak rá a térkövezésre.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Debrecen jelentős forgalomtechnikai átalakításokra készül az Új Főnix Terv keretén belül: egyes belvárosi utcák egyirányúsításra kerülnek, néhány (szerk.: központi) helyen zebrákat szüntetnek meg, melyeket szerencsésebb esetben csak távolabb helyeznek az eredeti helytől, rosszabb esetben teljesen megszüntetik azt pótlás nélkül.

Az egyik érdekes eset is egy zebraáthelyezéssel kapcsolatos - derül ki a vagy.hu cikkéből. Annak érdekében, hogy még nagyobb legyen a belváros autósforgalom áteresztő képessége, a Piac utca egyik kereszteződésénél lévő zebrát átrakják néhány méterrel arrébb, a Gambrinusz közhöz.

A legszebb ebben az, hogy a megszüntetésre kerülő zebránál így újra térkövezni kell. Pedig látszólag teljesen indokolatlanul 2015 novemberében térkövezték ezt a rész, majd ezt fél éven belül, 2016 februárjában felszedték, hogy legyen hely a gyengén látókat segítő elemeknek, amit 2017 nyarán vagy őszén újra fel kell szedni, hogy "ne vezessék bele a gyengénlátókat a megszüntetett zebrába".

Ez a Piac utcai sarok így jó eséllyel indul a legrövidebb időn belül a legtöbbször térkövezett sarok címre.

(Fotó: vagy.hu)

mfor.hu