2008. március 27. 16:24

A kormánypárti képviselők szavazataival a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a 4-es metró projektiroda idei 678 millió forintos költségvetését, melyből 300 milliót a főváros egymaga áll, a többit pedig az állammal közösen biztosítják. A három ellenzéki frakció képviselői nemmel szavazott a költségvetésre.

A projektiroda költségvetéséről szóló vitában a Fidesz és a KDNP képviselői a BKV busztenderének problémáit is felvetették, ennek önálló tárgyalását ugyanis a kormánypárti frakciók meghiúsították. Wintermantel Zsolt, fideszes képviselő azt is kifogásolta, hogy a közlekedési vállalat működési költségeiből finanszírozzák a 4-es metróhoz megrendelt tanulmányokat.

A KDNP frakcióvezetője szorgalmazta a BKV vezetésének rendezését, azonban a kormánypárti képviselők ezt a javaslatot is elvetették. Somlyódy Csaba és Gábor József szocialista képviselők szerint az ellenzéki javaslatok a BKV igazgatósága, felügyelőbizottsága és az önkormányzat gazdasági bizottsága hatáskörét vonnák el.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.