Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Fidesz gazdaságpolitikája egyelőre üres doboz, az új kormány gazdaságpolitikai programját csak a kabinet felállása után 3-6 hónap alatt lehet majd megismerni - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a hitelintézet csütörtökön megrendezett befektetői klubjában.

Török Zoltán aláhúzta: most csak a tervezett változtatások irányát lehet tudni, ezek a felvázolt lépések az adócsökkentés, a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés ösztönzése, de a lépések konkrét tartalma nem ismert.

A vezető elemző egy kérdésre elmondta: az idei mostani hivatalos államháztartási hiánycél nem tartható, akkor sem lehetne betartani, ha a Bajnai-kormány maradt volna hivatalban. A Fidesz-kormány várhatóan megemeli a deficitcélt, de az elemző szerint azt maximum a GDP 6,5 százalékára lehet feltornászni, természetesen az IMF-fel és az Európai Unióval egyeztetve - emelte ki Török Zoltán. Török Zoltán szerint az új kormánynak meg kell egyeznie az IMF-fel, hosszabb távra szóló új makrogazdasági pályát és szerkezeti reformokat is fel kell vázolnia.

A Raiffeisen vezető elemzője szerint napjainkban nincs értelme az euró bevezetéséről, annak tervezett céldátumáról beszélni, majd ha több éven keresztül megvalósul a pénzügyi konvergencia, akkor lehet csak céldátumot kijelölni. "Ez nem lesz előbb 2013-nál, az euró legkorábban 2016-ban vezethető majd be, vagy még 1-2 évvel később" - húzta alá.

A vezető elemző rámutatott: az új kormány hivatalba lépése után a jegybank-kormány viszonya várhatóan romlik majd. "Nagyon éles konfliktusra nem számítunk, de már a szóbeli csaták is bizonytalanságot idézhetnek elő" - emelte ki.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.