TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Rosszul alakul a kiskereskedelem sorsa világszerte az általános gazdasági lassulás, számos nyugati országban a már elkezdődött recesszió miatt.

Pénteken üdítő kivételként jelentkezett a holland Ahold, a világ hetedik legnagyobb kiskereskedelmi csoportja, jelentvén, hogy negyedik negyedéves bevétele 6,6 milliárd euró - új negyedik negyedes rekord - volt a folytatódó tevékenységekből, 12,9 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A tényszám elérte az elemzői várakozások felső határát. Igaz, a forgalom növekedését, főleg az Egyesült Államokban, árcsökkentések, újabb és újabb akciók révén érték el.

Az általános kép azonban sokkal sötétebb. A világ legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, az amerikai Wal-Mart a múlt héten csökkentette negyedik negyedévi várakozását, és csütörtökön ugyanezt tette a francia Carrefour. Most 6,5 százalékos tavalyi forgalomnövekedést valószínűsít tavalyról, korábban 7 százalékban reménykedtek a csoportnál. Egyszersmind 25,74 milliárd eurós forgalmat jelentett az utolsó negyedévről, ez mindössze 0,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A Carrefour Kínában bízik, azt várja, hogy forgalma ott idén is 15 százalékkal nő, csakúgy, mint tavaly.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.