TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A francia gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben várhatóan 1,1 százalékkal visszaesett az előző, harmadik negyedévhez képest, közölte becslését a francia központi bank pénteken. Rontott az előrejelzésen: korábban csak 0,7 százalékos GDP-csökkenést jósolt. A hivatalos adat később várható.

A francia gazdaság, habár bukdácsolva, de eddig megúszta a recessziót, amelyet legalább két egymást követő negyedévi visszaesésben definiál a nemzetközi gyakorlat. A francia hazai össztermék a tavalyi első negyedévben 0,4 százalékkal több, a második negyedben 0,3 százalékkal kevesebb, a harmadik negyedévben 0,1 százalékkal több volt az előző negyedévinél. Éves összehasonlításban a gazdasági növekedés a harmadik negyedre 0,6 százalékra lassult a tavalyi utolsó negyedévi 2,2 százalékhoz képest.

Két vagy több  egymást követő negyedéves visszaesés után a tavalyi harmadik negyedév végén recesszióban volt az EU-ban már Németország, Észtország, Olaszország, Lettország és Svédország, illetve, főleg a német eredmények miatt, az euróövezet egésze az átlag szintjén. Csak egy negyedévi - harmadik negyedévi - visszaesése alapján recesszió felé tartott a dán, a spanyol, a magyar, a portugál és a brit gazdaság.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.