TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A fizetési mérleg GDP-arányos hiánya az idén várhatóan eléri a 6,2-6,5 százalékot, a tavalyi 4 százalék után - tartalmazza a Pénzügyminisztérium (PM) szerdán nyilvánosságra hozott gyorsjelentése.

A pénzügyi tárca szerint a fizetési mérleg idei hiánya a GDP 6,2-6,5 százaléka lesz a tavalyi 4 százalék után. A fizetési mérleg hiánya 2001-ben még csak 3,4 százalékot tett ki. A minisztérium gyorsjelentése szerint a deficit rekordméretű lesz, és eléri a 4,5-4,7 milliárd eurót. Ezzel szemben a múlt évben 2,8 milliárd és a megelőző esztendőben 2 milliárd euró volt.

Az eddig nyilvánosságra hozott adatok szerint a folyó fizetési mérlegben szeptember végéig 3,5 milliárd euró deficit keletkezett a tavaly szeptemberi 1,5 milliárd euróval szemben. A romlás elsősorban az áruforgalomban következett be, ahol a 2,6 milliárdos deficit 1,4 milliárddal nagyobb a tavalyinál.

A folyó fizetési mérleg hiánya a GDP százalékában legutóbb 2000-ben volt igen jelentős, akkor 6,2 százalékot ért el, szintén elsősorban az áruforgalmi deficit emelkedése következtében.

Az év első kilenc hónapjában keletkezett folyómérleg-hiányt a nem adóssággeneráló források mindössze 20 százalékban finanszírozták a tavalyi 55 százalékkal szemben, így az eladósodás tovább folytatódott. Az év végére a privatizációs bevételeknek köszönhetően ez az arány javulni fog.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.