1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Rekordot döntött hétfőn a portugál államkötvények hozama az ország fizetőképességébe vetett hit megingása miatt. Az öt és tízéves lejáratú kötvények hozama 20,91 százalékra illetve 15,66 százalékra emelkedett késő délelőtt. Ilyen magas hozamra az euró bevezetése óta nem volt példa Portugáliában.

A délnyugat-európai ország néhány hete ismét a befektetők érdeklődésének a középpontjába került, mert félő, hogy Görögországhoz hasonlóan újabb mentőcsomagra, sőt akár adósság átütemezésre is szorulhat.

Portugália a bajba jutott euróövezeti országok közül harmadikként kért és kapott 2011 májusban 78 milliárd euró nemzetközi pénzügyi segítséget Görögország és Írország után, cserébe jelentős megszorító intézkedéseket vállalt. A megszorító intézkedések között szereplő adóemelések és kiadáscsökkentések miatt tavaly az előzetes adatok szerint 3 százalékkal zsugorodott a gazdaság, a kormány az idén is 3 százalékos visszaesésre számít.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!