TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. január 10. 14:02

Az európai autóeladások általános gyengélkedésével mit sem törődve, hét évvel ezelőtti átvétele óta a legjobb forgalmat érte el tavaly a luxusautókat gyártó Rolls-Royce: 2009-hez képest a forgalom 170 százalékkal nőtt, és így a cég 2.711 autót értékesített.

Bár továbbra is az Egyesült Államok a cég elsőszámú piaca, de a legdinamikusabb növekedést az ázsiai-csendes-óceáni térség - Kína, Japán és Dél-Korea - mutatta. Kína egyenesen az Egyesült Államok mögé zárkózott fel mint nagyságra a második piac a Rolls-Royce számára. Kínát Nagy-Britannia, az Egyesült Arab Emírségek és Japán követi.

A cég mindenkori eladási rekordját 1978-ban érte el, amikor 3.357 autót forgalmazott.

Modelljei átlagára jelenleg is 200 ezer font (68 millió forint) körül van. Az ár azonban egyértelműen minőséget jelent: az elmúlt száz évben gyártott összes Rolls-Royce több mint 60 százaléka ma is menetképes.

A Rolls-Royce márkanév az idén lesz 107 éves, ma is a világ egyik legpatinásabb márkaneve, a minőség és luxus szinonimája. A márkanév tulajdonosa azonban ma már nem is az autógyár - a Rolls-Royce Motor Cars Ltd. a BMW birtokában van -, hanem a számos céget tömörítő holding, a Rolls-Royce Group plc.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.