1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kedvező konjunktúrának köszönhetően az újraegyesítés óta a legmagasabb szintre emelkedett a foglalkoztatottság Németországban.

A szövetségi statisztikai hivatal csütörtökön közölte, hogy a második negyedévben 43,5 millióan álltak munkaviszonyban, 529 ezerrel többen, mint egy évvel korábban.

A legnagyobb számban a szolgáltató szektorban, ezen belül is a közszolgáltatásban, az oktatásban és az egészségügyben keletkeztek új munkahelyek, összesen 207 ezer állás.

Az iparban 17 ezerrel, az építőiparban 30 ezerrel dolgoztak többen. Ugyanakkor a mező- és erdőgazdaságban 17 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!