2015. december 20. 13:31

Lengyelországban a jelenleginél kevesebbet kell fizetni a földgázért a lakosságnak és a nagyfogyasztóknak a januártól számított három hónapban.

Erről a lengyel Energiaszabályozó Hivatal (URE) döntött a lengyel gázpiacot uraló gázszállító csoport, a PGNiG kiskereskedelmi leányvállalata kezdeményezésére. Az év elejétől március végéig tartó időszakban a lakossági gázár 2,6-3,1 százalékkal lesz alacsonyabb a jelenleginél, a nagyfogyasztóknak 4,6-6,8 százalékkal kell kevesebbet fizetniük.

Az Energiaszabályozó Hivatal csütörtökön jelentette be, hogy Lengyelországban átlagosan 1,6 százalékkal csökken a lakossági áramdíj 2016-ban. Idén 1,8 százalékkal emelkedett a lakossági áramdíj tavalyhoz képest.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.