TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bukarestbe várják a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségét, amely felmérné Románia makrogazdasági állapotát, és megkezdené a tárgyalásokat készenléti megállapodás előkészítésére, a fizetési és a költségvetési mérleghiány fedezése érdekében, írta pénteki számában a Ziarul Financiar.

A román pénzügyi-üzleti napilap "hivatalos forrásokra" hivatkozva jelentette, hogy a nemzetközi pénzintézet delegációja várhatóan két hét múlva érkezik. Az említett források szerint ez lesz az első kapcsolatfelvétel az IMF és az Emil Boc vezette új román kormány között. Az országnak ugyanis szüksége lehet egy biztonsági övre, mint ahogy az Magyarország esetében is történt, vallják a lapban idézett, meg nem nevezett források.

A demokraták és szociáldemokraták alkotta romániai nagykoalíció számára most az a legnagyobb gond - olvasható a lapban -, hogy miként kezelje a váratlanul nagy mértékűnek bizonyult államháztartási hiányt. Már december végén kiderült, hogy ez a deficit a nemzeti össztermék öt százalékához közeledik. A hiány mértékére vonatkozó pontos adatok csak január közepe táján lesznek ismertek, így a kabinet nem fogadta még el az idei költségvetés tervezetét sem.

A Ziarul Financiar szerint különösen nagy gondot okoz a közvetlen külföldi tőkebefektetések drasztikus csökkenése, akárcsak az állami bevételek megcsappanása. A lej ezekben a napokban valóságos szabadesésben van, egy euróért pénteken már 4,2 lejt adtak a bankközi piacon.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.