2007. szeptember 26. 16:29

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) azt szeretné, hogy a kormány vonja vissza a korkedvezményes nyugdíjról szóló törvény tervezetét.

"Legutóbbi ülésére a kormány alkalmatlan előterjesztést hozott, ezért szeretnénk, ha visszavonná azt és újat kidolgozna ki - mondta Borsik János, a szakszervezeti szövetség elnöke szerdán egy debreceni sajtótájékoztatón.

A szövetséghez tartozó helyi szakszervezetek képviselőinek tartott fórumot követő tájékoztatón Borsik János arról is beszélt, hogy a korkedvezménybe a műszakos dolgozókat is be kell vonni, és meg kell szüntetni a sofőröknél a típusfüggőséget, azaz a járművezetőknél is egységesíteni kell a korkedvezményt.

Az elnök szerint a kormánynak nincs összesített adata arról, hogy mennyi embert érint a korkedvezmény, de becslése szerint százezres nagyságrendű, ami az összes dolgozói létszám 1,5 százaléka.

Borsik János megemlítette azt is, hogy a KSH adatai szerint idén 6,2 százalékos reálbér-csökkenéssel kell számolni, éppen ezért elfogadhatatlan a kormány azon terve, hogy mindössze 0,5 százalékos emelkedést tervez. Októberben megkezdődnek a bértárgyalások, melyeken az ASZSZ ennél jóval nagyobb arányú emelést szeretne elérni - közölte Borsik János.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.