TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

0,2 százalékkal nőtt csak az ipari termelés júliusban.

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a júniusi 4 és a májusi 8,8 százalékos növekedés után. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal - jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tavaly júliusban 4,7 százalékkal esett vissza a termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva, így az idei szerény növekedést a bázisidőszak adata is segítette. A munkanaphatással kiigazított éves növekedés tavaly október óta a legalacsonyabb, amikor viszont 1,9 százalékos csökkenést regisztrált a KSH.

Az előző hónaphoz hasonlítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 4,2 százalékkal csökkent az előző havi 1,2 százalékos esést követően. Az előző hónaphoz viszonyítva az idén harmadszor csökkent a termelés volumene, míg a tavaly január-júliusi időszakban öt ilyen hónap volt. Az elmaradás mértéke azonban 2014 augusztusa óta nem volt ilyen nagy.

Az év első hét hónapjában 4,8 százalékkal nőtt a termelés az előző év azonos időszakához képest.

A júliusi ipari termelés részletes adatait egy hét múlva, szeptember 13-án közli második becslése alapján a KSH.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.