2012. november 20. 15:04

2012-ben hetedik alkalommal került megrendezésre a MasterCard év bankja verseny. A hazánkban működő pénzintézetek vezetői titkos szavazással 35 jelölt közül választották ki a MasterCard “Az év bankára 2012” kategória első helyezettét. A szavazatok alapján Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója megosztva a címet Patai Mihállyal nyerte el az Év bankára 2012 kitüntetést, olvasható a K&H közleményében.

A közlemény szerint a MasterCard – Az év bankja program a Magyarországon működő kereskedelmi bankok versenye, amelyben tíz kategóriában lehet versengeni. Az év bankára 2012 díj tulajdonosát, a kategóriába meghívott bankvezetők maguk közül, titkos szavazással választják ki.

A 2012-es kiírásban 35 pénzintézeti vezető került be a jelöltek közé, közülük választották Hendrik Scheerlincket, a K&H Bank vezérigazgatóját és Patai Mihályt, a Magyar Bankszövetség lemondott elnökét megosztott első helyezéssel az év bankárának.

Hendrik Scheerlinck 2010. április 29-től a K&H Bank vezérigazgatója, a K&H Csoport – amely magába foglalja a K&H Bankcsoportot és a K&H Biztosítót - országcsapatának vezetője. Scheerlinck 2011. április 15. óta a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja.

mfor.hu