2017. július 20. 12:31

A legfrissebb Hivatalos Értesítőben jelent meg a fejlesztési minisztérium hivatali mobilhasználatra vonatkozó utasítása.

Az eddig hatályban lévő utasítást írja most felül Szeszták Miklós fejlesztési miniszter, miszerint a különböző munkakörökben eltérő hivatali keretet biztosítottak a dolgozók számára. Ezt most egyszerűsítik le és lényegében mindenki korlátlanul használhatja a mobilt az állam kontójára - derül ki a legfrissebb Hivatali Értesítőből.

Mától hatályba lépő utasítás szerint

  • belföldi hanghívások esetén minden munkakörben korlátlan lesz a keret,
  • belföldi adatforgalom esetén szintén minden munkakörben korlátlan keretet biztosítanak,
  • a külföldi adathasználat és a roaming szintén korlátlan lesz a miniszter, az államtitkár, a közigazgatási államtitkár, a kormánybiztos, a helyettes államtitkár, a kabinetfőnök, a szóvivő, a miniszteri biztos, valamint a közlekedésbiztonsági vizsgálatokért felelős önálló szervezeti egység vezetője, helyettese, osztályvezetője, vizsgálója, baleseti helyszínelője számára,
  • minden más munkakörben a külföldi adathasználat, illetve a roaming 50 euró/hó mértékig lesz térítésmentes, ami átszámítva nagyjából 15 ezer forintot jelent.
(Forrás: Hivatali Értesítő)

Mi volt eddig?

A korábbi utasítás értelmében korlátlan előfizetése csak a miniszternek, államtitkárnak, közigazgatási államtitkárnak, a kabinetfőnöknek, helyettesének és a kormánybiztosnak volt. A helyettes államtitkárok, szóvivők, miniszteri biztosnak nettó 15 ezer forintig állták a cechet.

Nettó 10 ezres kerete volt a főosztályvezetőnek, helyettesének, a titkárságvezetőnek és helyettesének, a politika főtanácsadónak, politikai tanácsadónak, miniszteri főtanácsadónak és tanácsadónak.

Nettó 5000 jutott az osztályvezetőnek, valamint a közlekedésbiztonsági vizsgálatokért felelős önálló szervezeti egység vizsgálójának, egyéb munkakörökben pedig nettó 3000-rel kellett gazdálkodni.

(Forrás: NFM utasítás)

mfor.hu