2015. június 16. 10:19

Az elmúlt időszakra egyáltalán nem jellemző eredménnyel zárult egy közbeszerzési tender.

A Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. még tavaly novemberben hirdetett meg egy közbeszerzést a 61.sz. főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának megépítésére, melyen a hétfőn megjelent hirdetmény szerint Simicska Lajos Közgépe győzedelmeskedett.

Az eredetileg meghirdetett 1,84 milliárd helyett 1,34 milliárdért végzi az útépítést a társaság, amivel nemcsak a Colas Zrt., a Strabagot, de az elmúlt hónapokban sorra eredményesen szereplő, és új-Közgépként emlegetett Duna Aszfaltot is maga mögé tudta utasítani.

szerk: munka becsült és a végső szerződéses ár közötti jelentős differencia miatt arra következtetünk, hogy a Közgép ezúttal is jócskán a versenytársak alá ígérhetett a pályázatában. Hasonló történt a BKK tenderének esetében is, ám ott a közlekedési társaság pont a túl alacsony ajánlattal indokolva kizárta Simicska cégét a közbeszerzésből. 

Kapcsolódó:
Simicska tavaly összesen 29 milliárd forintot lapátolt ki a hozzá köthető cégekből.

A Közgép legutóbb egyébként pont egy hónapja nyert el egy 9,7 millió forintos kerékpárút-építési tendert, és a mostani elkerülő út építésével együtt idén 5,45 milliárd forint értékben tudott győzedelmeskedni.

Ezzel szemben azonban 13,2 milliárd forint összértékű elbukott tender van, a Közgép az idén - feltételezések szerint az Orbán-Simicska konfliktus miatt is - hiába indult számos közbeszerzésen, azokon alig tudott győzni.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.