2p

Az elmúlt időszakra egyáltalán nem jellemző eredménnyel zárult egy közbeszerzési tender.

A Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. még tavaly novemberben hirdetett meg egy közbeszerzést a 61.sz. főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának megépítésére, melyen a hétfőn megjelent hirdetmény szerint Simicska Lajos Közgépe győzedelmeskedett.

Az eredetileg meghirdetett 1,84 milliárd helyett 1,34 milliárdért végzi az útépítést a társaság, amivel nemcsak a Colas Zrt., a Strabagot, de az elmúlt hónapokban sorra eredményesen szereplő, és új-Közgépként emlegetett Duna Aszfaltot is maga mögé tudta utasítani.

szerk: munka becsült és a végső szerződéses ár közötti jelentős differencia miatt arra következtetünk, hogy a Közgép ezúttal is jócskán a versenytársak alá ígérhetett a pályázatában. Hasonló történt a BKK tenderének esetében is, ám ott a közlekedési társaság pont a túl alacsony ajánlattal indokolva kizárta Simicska cégét a közbeszerzésből. 

Kapcsolódó:
Simicska tavaly összesen 29 milliárd forintot lapátolt ki a hozzá köthető cégekből.

A Közgép legutóbb egyébként pont egy hónapja nyert el egy 9,7 millió forintos kerékpárút-építési tendert, és a mostani elkerülő út építésével együtt idén 5,45 milliárd forint értékben tudott győzedelmeskedni.

Ezzel szemben azonban 13,2 milliárd forint összértékű elbukott tender van, a Közgép az idén - feltételezések szerint az Orbán-Simicska konfliktus miatt is - hiába indult számos közbeszerzésen, azokon alig tudott győzni.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!