1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Simor András, az MNB elnöke egy tegnapi konferencián - név említése nélkül - "tervgazdasági megközelítésnek" minősítette Surányi György előző napi javaslatát, melyben olcsó forrást sürgetett a magyar vállalatoknak.

Surányi György, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, az Intesa-SanPaolo hitelintézeti csoport közép-kelet-európai régiós vezetője vasárnap este a köztévé műsorában azt mondta, az alapkamat csökkentésére most nincs mód, a vállalatoknak azonban olcsó forrást kellene biztosítani.

Erre a felvetésre reagált, név említése nélkül, Simor András, az MNB jelenlegi elnöke, aki "tervgazdasági megközelítésnek" minősítette a felvetést. "Nincs kettős kamatrendszer" - hangsúlyozta a jegybankelnök. Nem lehet fenntartani 9,5 százalékos kamatot bizonyos befektetőknek, másoknak pedig alacsonyabb kamaton hitelezni.

Simorral ellentétben Csányi Sándor egyetért Surányi Györggyel. A legnagyobb hazai bank vezére szerint kulcskérdés, hogy a jól működő vállalatok forráshoz jussanak, a monetáris politika ehhez nagyobb mozgásteret biztosítson.

A konferenciáról és Csányi Sándor előadásáról részletesebb cikket ma délelőtt olvashat az mfor.hu-n.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!