TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A magánnyugdíjpénztárak szokásos állampapír-kereslete, mintegy 180 milliárd forint hiányozni fog jövőre az állampapír-piacról - mondta egy kérdésre válaszolva Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Ha a 360 milliárd forintot kitevő magán-nyugdíjpénztári tagdíjakat a kormány terve szerint 2011-ben nem utalja át a pénztáraknak az APEH, akkor az Államadósság Kezelő Központ által tervezett kibocsátás egy részére más vevőt kell találni - jelezte az MNB elnöke.

Az elmúlt években a pénztárak a tagdíjak mintegy felét fektették állampapírba, és a hosszú lejáratú, 10-15 éves papírok legnagyobb vevői voltak - mondta Simor András, hozzátéve, hogy az elmúlt két hétben a hosszú hozamok megugrása ennek hatására következhetett be.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.