TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Lehet, hogy a kamatadó felfüggesztése lesz a gazdasági válság hatására formálódó új adócsomag első eleme, ugyanis a hét végén ismét terítékre került a mintegy 70 milliárd forintnyi költségvetési bevételt érintő kérdés - írja a Világgazdaság.

A kamatadó felfüggesztésének nem lenne számottevő hatása a befektetések alakulására - közölte Vámosi-Nagy Szabolcs. Az Ernst and Young adószakértője azzal érvelt, hogy amikor annak idején a devizabetétekre is adót vetettek ki, a várakozásokra tovább nőtt az ilyen jellegű megtakarítások összértéke.

A kamatadó felfüggesztését a hét végén Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke vetette fel, valamint ugyanerre tett javaslatot a 2009-es költségvetés országgyűlési vitájában a Fidesz is.

Az ellenzéki módosító javaslatot azonban - amely hasonlóan Futó Péter elképzeléséhez két évre kívánta felfüggeszteni a megtakarításokra kivetett húsz százalékos adót - az Országgyűlés nem fogadta el, írja a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.