2010. május 14. 06:04

Oszkó Péter pénzügyminiszter nem tartozik a kormányzás nyertesei közé: vagyonnyilatkozatai alapján a kormányzati szerepe alatt jócskán zsugorodott a vagyona - olvasható a Népszabadság pénteki számában.

A pénzügyi tárca vezetője 2009-es vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy 97 négyzetméteres budakeszi lakásnak, ez az ingatlan azonban már nem szerepel az idén leadott vagyonnyilatkozatában. Ahogy a 83 milliósra rúgó deviza-megtakarítása sem, ráadásul forintban félretett pénze is kevesebb: 56,5 millió helyett már csak 29,6 millió. Az egyenleget ronthatja még az a svájcifrank-alapú hitel, amelyet 2009-es vagyonbevallásában 124 millió forintosra taksált, az ideiben azonban nem forintosította az összeget, csak arról nyilatkozott, hogy a tőketartozás fennáll.

Bajnai Gordon megtakarításai is csökkentek. A leköszönő kormányfő öt ingatlant jegyezett fel a vagyonbevallásában, ahogy a 2009-esben is. Többek között egy XII. kerületi ház, egy XXII. kerületi ingatlan s egy tihanyi üdülő fele. Egy 2006-os BMW, valamint festmények is az értékesebb ingóságok között szerepelnek, e téren a két vagyonnyilatkozat között nem találni érdemi eltérést - olvasható a lapban. Bajnai megtakarításai csökkentek, a 140 milliós értékű értékpapír-portfólió egy év alatt 120 millióra apadt, megtakarított pénze a tavalyi nyilatkozat szerint 71,5 millió forintról 57,4 millióra csökkent.

A Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter által leadott nyilatkozatból az derül ki, hogy a befektetési alapokban lévő forrásai nőttek az egy évvel korábbi állapotokhoz képest. A 2009-es nyilatkozatban többi között forint és euró befektetési alapokban vagy kötvényekben 93,2 millió forintja van. Ugyanez egy évvel korábban 70 millióra rúgott. Varga István bankszámlája 18 millió forinttal csökkent az előző évi 47 millióról.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.