2008. április 9. 16:24

Meghaladja az egybillió dollárt az Egyesült Államokból indult hitelválságból származó veszteségek összege Soros György milliárdos befektető szerint. Az üzletember szerint a jelenleginél csak a huszadik század eleji nagy gazdasági világválság volt nagyobb.

"Elég jó becslésnek tartom az adatot, de valószínűleg még tovább fog nőni" - mondta el Soros, aki szerint egyes országokban, köztük az USA-ban még mindig nagy nyomás alatt vannak az ingatlanárak, közli a Reuters.

Az üzletember véleménye szerint a pénzügyi krízis "akut" fázisa véget ért a Bear Stearn bank összeomlásával, de a hitelpiaci válság még nagy hatással lehet a világ gazdaságára. A világgazdaság gyors tőkeáttétel-csökkentési állapotban van, ami bizonytalanságban tartja a pénzügyi piacokat - fejtette ki Soros. Ez a helyzet arra ösztönzi a befektetőket, hogy tőkét halmozzanak fel. Arra a kérdésre, hogy jelenleg mibe fekteti pénzét, az üzletember nem válaszolt.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.