2p

Jaksity Györgyöt nem kérdezte meg senki semmilyen kormányzati pozícióra történő jelöléssel kapcsolatban, és nem is vállalna el ilyen felkérést, tudatta az mfor.hu-val közleményben a Concorde Értékpapír Zrt. Az eddig befutónak tartott jelölt, Surányi György pedig egy csütörtöki nyilatkozatában utalt arra, hogy nem vállalja a jelölést a miniszterelnöki posztra. Kiszivárgott információk szerint az MSZP most egy új jelölttel állt elő, akiről már ma egyeztethetnek az SZDSZ-szel.

Jaksity nevét csütörtökön az index.hu dobta be mint lehetséges miniszterelnök-jelöltet, mivel a lap szerint Surányi György kiesése után ő lehet az egyik olyan "titkos" jelölt, akiről meg tudna egyezni az MSZP és az SZDSZ. Ezt az információt azonban most cáfolta a Concorde.

Az egyetlen, SZDSZ által is támogatott MSZP-jelölt, Surányi György pedig csütörtökön a Népszabadságnak úgy nyilatkozott: a parlamenti pártok támogatása nyilvánvalóan nem alakult ki, ezért "nem is tekinthető jelöltnek" - azaz belőle sem lesz miniszterelnök.

Jaksity György diplomáját 1991-ben szerezte a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem külgazdasági szakán. 1990-ben részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában, majd 1993-ban - többedmagával - létrehozta a Concorde-t, amelynek jelenleg tulajdonostársa és ügyvezető igazgatója. 2002 és 2004 között a tőzsde elnöke volt, 2008-ban pedig megkapta "Az év üzletembere 2007" díjat az Ernst &Youngtól.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!