2007. szeptember 17. 14:19

A Vám- és Pénzügyőrség az elmúlt héten országszerte összesen 433 kereskedelmi egységnél ellenőrizte a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítését: 166-nál talált jogsértést, amiért várhatóan több mint hétmillió forintos bírságot szab ki - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az MTI-t hétfőn.

 

A közlemény szerint a többségében civil ruhás pénzügyőrök próbavásárlások során vizsgálják országszerte a nyugtaadási kötelezettséget.

A jogsértések közül a legjellemzőbbek a nyugtaadási kötelezettség és az árueredet igazolás elmulasztása, a jövedéki szabályok megsértése valamint az alkalmi rendezvényen a működési engedélyben foglaltaktól eltérő tevékenység, például jogosulatlan italkimérés folytatása voltak.

A jogszabályi előírások megsértőivel szemben a vámhatóság több százezer forintos jövedéki bírságot szab ki, illetve az üzlethelyiséget akár 60 napra be is zárhatja.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.