TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a magyar emberek közül kétszer annyian bíznak az állami nyugdíjrendszerben, mint a magánnyugdíjpénztárakban.

A nyugdíjak értékállóságával kapcsolatos véleményeket vizsgálva látszik, hogy a magyar társadalom tagjai közül kétszer annyian vannak azok, akik inkább az állami nyugdíjrendszerben bíznak, mint azok, akik a magánpénztárakban - olvasható a felmérésről készült összefoglalóban.

Az október 18. és 20. között végzett kérdőíves közvélemény-kutatás során 800, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korút kérdeztek meg. A megkérdezettek 43 százaléka inkább az állami nyugdíjpillérben, 21 százalékuk inkább a magánnyugdíjpénztárakban bízik. Az összegzés szerint magas volt azok aránya (36 százalék), akik nem adtak releváns választ a feltett kérdésre.

A megkérdezettek 95 százaléka egyetért azzal, hogy "a jövőben az emberek szabadon dönthessenek pénztári hovatartozásukról", ezzel ellentétesen az állampolgárok mindössze 3 százaléka nyilatkozott. A megszokottakkal ellentétben elenyésző (2 százalék) volt azok aránya, akik nem tudtak vagy nem akartak válaszolni a feltett kérdésre.

A kutatásban részt vevők 38 százaléka szerint a magánnyugdíjpénztárak általában véve rosszul gazdálkodtak az emberek pénzével, 24 százalékuk volt elégedett azzal, ahogy a társaságok a befizetett járulékokat kezelték. A válaszadók 38 százaléka nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.

A Századvég az embereket a nyugdíjpénztárak gazdasági válság alatt mutatott teljesítményéről is kérdezte.

A megkérdezettek 60 százaléka szerint a gazdasági krízis során a magánnyugdíjpénztárakba befizetett járulékok értéke valószínűleg csökkent. Mindössze 12 százalékuk gondolkodik úgy, hogy a pénztáraknak átutalt összeg értéke vélhetően a válság hatására sem romlott. Ebben a kérdésben is igen magas volt azoknak a válaszadóknak az aránya (28 százalék), akik nem tudtak vagy nem akartak állást foglalni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.