<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

"Magyarországnak mindenki támogatására szüksége van" - mondta el Bajnai Gordon első, miniszterelnök-jelöltként tett sajtónyilatkozatában hétfőn a Parlamentben. "Nekem nem számít, ki bal- és ki jobboldali, partnere és együttműködő társa kívánok lenni mindenkinek" - tette hozzá. A jelölt késlekedés nélküli, fájdalmat okozó cselekvést ígért.

A kormányfőjelölt a következő hetekben egyeztetést kezdeményez a válságkezeléséhez hozzátenni tudó és akaró szakmai és politikai szervezetekkel, köztük az összes parlamenti párttal.

Bajnai Gordon szerint "az előrehozott választás nem ördögtől való", a válságkezelő kormány és az ország érdekét szolgáló, gyors és határozott lépesek végrehajtása jobb megoldás Magyarország számára, mint bármi más, amíg a program megvalósításához megvan az országgyűlés felelős többségének határozott és nyilvánvaló támogatása. "Mindaddig és csak addig" - hangsúlyozta Bajnai.

Kitért arra is: ennek a kormánynak világos a mandátuma, meghatározott időre, meghatározott feladatra vállalta a megbízatást.

Horváth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője újságíróknak elmondta, hogy a miniszterelnök-jelölt szeretné, ha jelképes gesztusként az MSZP-frakció tagjai és más pártok őt támogató képviselői is ellátnák aláírásukkal programját.

Ahogy azt az mfor.hu korábban megírta, hajnalba nyúló tanácskozás után az SZDSZ is elfogadta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert miniszterelnök-jelöltnek.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.