2017. augusztus 22. 06:53

A Nemzeti Sportközpontok lesz a létesítmény vagyonkezelője.

Véget ért a Masters Világbajnokság, ezzel lezárultak az idén nyári nemzetközi sportesemények a Duna Arénában. A nagyközönség számára azonban egy időre még elérhetetlen lesz a sportközpont, úszni benne leghamarabb 2018 első felében lehet majd.

Duna Aréna 

Erről Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárának levele árulkodik, amit Szabó Tímea független képviselő kérdésére írt.

Fónagy szerint a 17. FINA Világbajnokság, valamint a Masters Világbajnokság után visszaalakítási munkálatok kezdődnek a Duna Aréna és a Dagály Strand környékén, aminek a várható befejezési határideje 2018 első féléve.

Az államtitkár szerint "ezt követően a nagyközönség számára is látogatható a létesítmény". Vagyis idővel a versenyzők mellett a szabadidős sportolók is használhatják majd a létesítményt. De csak akkor, amikor a profi sportolók nem veszik igénybe a medencéket és versenyt sem rendeznek az Arénában.

Még két fontos információt osztott meg a parlamenti államtitkár a képviselővel. Az Aréna üzemeltetőjére vonatkozó kérdésre az a válasz született, hogy a Nemzeti Sportközpontok, vagyis "az NSK határozatlan idejű vagyonkezelői szerződése alapján a létesítmény folyamatos üzemeltetése megoldott". Tehát az NSK látja el a vagyonkezelői feladatokat a Duna Aréna esetében a nemzetközi vizes rendezvényeket követően, s ez Fónagy interpretációjában azt is jelenti, hogy a szervezet dolga lesz az üzemeltetés.

A másik lényeges információ, hogy a nagyközönség számára ugyanazok a kedvezmények lesznek elérhetőek a Duna Arénában, amelyek a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ létesítményeiben, vagyis a Hajós-Széchy Uszodában, a Császár-Komjádi Sport szodában és a Kőér utcai uszodában.

A közönség jelenleg az első kettőt tudja használni, itt a felnőtt jegy 1800 forintba kerül, az ifjúsági és nyugdíjas tikett 1100 forintba, a kétszeri belépésre jogosító futó-uszó jegy 2100 forintba. A 10 alkalomra szóló felnőtt bérlet 15 300, az ifjúsági és nyugdíjas bérlet 9350 forintba kerül, az Aquafitness bérlet pedig 11 100 forintba.

mfor.hu