2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Teljesen normális, hogy menetrend szerint minden évben tárgyalunk az oroszokkal.

Ha visszanézzük a korábbi időpontokat, akkor látjuk, hogy ezekre a találkozókra általában januárban vagy februárban szokott sor kerülni - közölte a portálunknak adott interjúban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, válaszolva kérdésünkre, hogy mikor kerülhet sor a következő Orbán-Putyin csúcsra. A menetrend szerint jövőre a magyar miniszterelnök utazik Moszkvába, s a jelek szerint erre mindjárt az év elején sor kerül.

Fotó: Bánkuti András 

Az orosz-magyar viszony átbeszélése során természetesen a paksi beruházás is szóba került. A miniszter elmondta, hogy a kivitelező cég, a Roszatom elnöke, Alekszej Lihacsov ezekben a napokban keresi fel a paksi helyszínt terepszemlére.

A beruházás szemmel is látható része jövő januárban elindul. Kérdésünkre, hogy az indulás csúszása - az uniós jóváhagyási folyamat miatt 22 hónapos késésben van a projekt - miatt tartható-e a beruházás befejezésének eredeti határideje, azt mondta: "Nyilván ezt a két év csúszást nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni. Nem vagyok szakember, nem tudom megmondani, hogy le lehet-e dolgozni ezt a két évet egy ekkora projekt esetében. Hála Istennek egy szakember irányítja a munkálatokat, majd ő megmondja, hogy tartható-e a határidő."

A holnap reggel megjelenő interjúban szó lesz még az Európai Bizottság nagyon nem európai magatartásáról, az ukránok, románok, horvátok móresre tanításáról, illetve arról, hogy van-e köze a Szijjártó Péternek a minisztériumi ásványvíz beszerzéséhez.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!