2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Felvette a kapcsolatot a magyar hatóságokkal az a német pénzintézet, amelyet nemzetközi felügyeleti együttműködés keretein belül azzal vádolnak, hogy tavaly októberben magyar bankoknak speciális termékeket értékesített, majd intenzív spekulációba fogott a forint piacán.

A frankfurti székhelyű bank szóvivője az MTI-nek csütörtökön kijelentette: a Deutsche Bank az információk hiányában nem kívánja kommentálni a Figyelő című magyar hetilap legfrissebb számában megjelent, erre vonatkozó értesülést. Hozzátette ugyanakkor, hogy azzal kapcsolatban minden információt igyekeznek megszerezni a magyar bankfelügyelettől, illetve más nemzetközi felügyeleti szervektől.

A Figyelő korábban arról írt: a Deutsche Bank elmarasztalásával zárulhat az a nemzetközi felügyeleti összefogáson alapuló ellenőrzés, amely a pénzintézet londoni irodájának forintpiaci tevékenységét vizsgálta.

Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője korábban az MTI-nek a hírt sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta csütörtökön. A brit felügyeletnél - amely valószínűleg részese a nemzetközi felügyeleti együttműködésben zajló vizsgálatnak - hasonló módon semmilyen felvilágosítást nem adtak az ügyben az MTI londoni tudósítójának.

A Figyelő eheti számában azt írta, hogy a Deutsche Bank londoni irodája tavaly októberben öt magyar pénzintézetnek adott el speciális 5 éves árfolyam-index devizacsere (swap) termékeket, ezek a tranzakciók a forint intenzív gyengülése után komoly veszteségeket és elszámolási vitát okoztak.

MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!