1p

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága egy tartózkodással általános vitára alkalmasnak tartotta és tárgysorozatba vette Rogán Antal (Fidesz) 2010-es költségvetés módosítására irányuló javaslatát.

A képviselő azt javasolta, hogy a költségvetés általános tartalékát emeljék meg a Mol által már befizetett 35,2 milliárd forinttal, az Egészségügyi Alapban 2007-ben és 2008-ban keletkezett 27,5 milliárd forint szufficitet pedig használják fel a kórházak adósságának konszolidálására.

A nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítését célzó, öt kormánypárti képviselő - Kósa Lajos, Rogán Antal, Németh Szilárd István (Fidesz), Harrach Péter, Tarnai Richárd (KDNP) - által benyújtott törvényjavaslatot egyhangúan támogatta a bizottság.

A javaslat egyebek között ötévente egy ingyenes előtörlesztést és egy ingyenes futamidő-hosszabbítást tenne lehetővé, kötelezővé tenné a forintban törlesztendő devizahiteleknél a középárfolyam alkalmazását, s a kamat kivételével megtiltaná a hitelszerződés ügyfél számára hátrányos módosítását. A kamat is csak akkor lenne módosítható, ha kormányrendelet megengedi.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!