2008. március 24. 14:49

Másfél év után távozik KBC Securities brókercég Magyarország Fióktelepének éléről. A társaság élére Jos Stappers a vállalat eddigi vezérigazgató-helyettese kerül.

Távozik Horváth Zsolt a KBC Group NV 100 százalékos tulajdonában lévő KBC Securities brókercég Magyarország Fióktelepének éléről, a távozó vezérigazgató és a KBC Securities pénteken megállapodtak Horváth Zsolt munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről - tudatta a brókercég. Horváth Zsolt 2006. októbere óta állt a magyarországi KBC Securities élén.

Az új vezérigazgató Jos Stappers, a KBC Securities Magyarország eddigi vezérigazgató-helyettese lesz. Jos Stappers, aki különböző pozíciókban több mint 15 éves tapasztalatra tett szert az értékpapír-üzletágban, 1992 óta dolgozik a KBC Csoportnál, 2006. májusa után a magyarországi fióktelep megbízott vezérigazgatója, majd vezérigazgató-helyettese.

Jos Stappers piaci ismereteire támaszkodva a KBC Securities Magyarország Fióktelepe továbbra is a KBC Securities stratégiáját követi, szoros együttműködésben a KBC Equitas-szal, a KBC Group NV másik magyarországi brókercégével.

A KBC Securities Magyarország Fióktelepe meghatározó helyet foglal el a magyar brókerpiacon. A KBC másik magyar brókercégével, a KBC Equitas-szal a magyar értékpapírpiacon elért 2006. évi 14 százalékos piaci részesedését 2007-ben 22,3 százalékra növelte.

További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak. 

MTI/Menedzsment Fórum