2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Lantos Csaba, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese 2007. június 30.-án közös megegyezéssel távozik a pénzintézettől - olvasható a BÉT honlapján. A távozó vezető helyére Kovács antalt nevezték ki.

Lantos Csaba

Lantosnak a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény rendelkezései szerint a munkaviszonyának megszűnésével egyidejűleg a bank igazgatósági tagságáról, valamint valamennyi, a társaság érdekeltségeiben viselt pozíciójáról is le kell mondania. Ugyanakkor a következő évi rendes közgyűlésig az OTP Banka Slovensko Felügyelő Bizottságának elnöki tisztét betölti.

A közgazdász-szociológus végzettségű szakember 2000 őszétől volt az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, 2001-től az igazgatóság tagja. A pénzügyi szférában eltöltött két évtized után Lantos Csaba mostani tervei szerint saját vállalkozást alapít és tapasztalatait ott hasznosítja majd.

Kovács Antal

A retail divízió élére a szükséges engedélyek birtokában a bank elnök-vezérigazgatója 2007. július 1-jei hatállyal Kovács Antalt nevezte ki. Az okleveles közgazdász 1990-től tevékenykedik a bankszférában, 1995 óta az OTP Bank Somogy megyei Igazgatóságának igazgatója, 1998 óta a Dél-dunántúli Régió ügyvezető igazgatója, 2004-től a felügyelő bizottság tagja.

Kovács Antal szakmai ismereteit a Nemzetközi Bankárképző és a World Trade Institute tanfolyamain bővítette. Kinevezésétől a bank vezető testületei kiegyensúlyozott folyamatosságot és határozott szakmai irányítást várnak - áll a bank tájékoztatójában.

További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!