2p

A felek közötti menedzsment szemléleti nézeteltéréssel magyarázzák az OTP vezérigazgató-helyettesének távozását. Urbán Lászlót Bencsik László váltja a poszton, áll a bank közleményében.

Urbán László

Az OTP Bank tájékoztatása szerint Urbán László vezérigazgató-helyettes munkaviszonyát az egységes menedzsmentszemlélettől eltérő vezetői felfogás miatt, a felek közös megegyezéssel 2009. július 31-ei hatállyal megszűntették.

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény rendelkezései szerint a munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Urbán László igazgatósági tagsága is megszűnik, amely a testület működőképességét nem befolyásolja. A munkaviszony megszűnésével egyidejűleg Urbán László lemond valamennyi, a társaság érdekeltségeiben viselt pozíciójáról.

Urbán László 2007. január 15-étől volt az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a stratégiai és pénzügyi divízió vezetője, 2008. április 25-étől az igazgatóság tagja. Az OTP Bank vezető testületei dr. Urbán Lászlónak szakmai tevékenységéért, s ezen belül a pénzügyi válság hatásainak mérséklése érdekében végzett munkájáért ezúton is elismerésüket fejezik ki.

Az OTP Bank Nyrt. stratégiai és pénzügyi divíziójának vezetésével – amely magában foglalja a befektetői kapcsolatok irányítását is – 2009. augusztus 1-jei hatállyal a bank elnök-vezérigazgatója Bencsik Lászlót bízza meg, akit a szükséges engedélyek kézhezvételét követően a divízió élére vezérigazgató-helyettessé nevez ki.

Bencsik László közgazdász, tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és az INSEAD MBA programján folytatta. Szakmai pályafutását nemzetközi tanácsadó cégeknél kezdte. Üzleti stratégiák és racionalizálási programok kidolgozásával és megvalósításával foglalkozott, elsődlegesen a pénzintézeti és biztosítási szektorban Magyarországon illetve több más európai országban. A 39 éves szakember 2003-tól az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatója, egyben irányítója a stratégiai és pénzügyi divízió controlling és tervezési szakterületének, a Banküzemgazdasági Igazgatóságnak.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Egyről a kettőre rovatában olvashatnak.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!