TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. október 19. 11:54

A cég azért folyamodik a drasztikus lépéshez, mert még mindig arra nem jogosult ellenőrök tesztelik a kocsijaikat. A leállás legalább két hétig tart.

Csütörtöktől nagyjából két hétre leállítja a teljes hazai autógyártását a Nissan az ellenőrzési botrányok miatt, írja a Bloomberg. A drasztikus lépést az autógyártó vezérigazgatója, Hiroto Saikawa ma jelentette be a márka jokohamai központjában tartott sajtótájékoztatóján.

A leállás alatt újratervezik a kocsikat illető végső vizsgálati folyamatokat, és bővítik az ellenőrzést végző szakemberek számát, közölte Saikawa.

Október elején robbant ki a botrány, hogy a Nissan nem hiteles minőségi ellenőrzés után engedi az utakra az autóit. Belsős és külsős vizsgálatok egyaránt azt találták, hogy a gyártó mind a hat hazai üzemében előfordult, hogy a járművek utolsó vizsgálatait arra nem kvalifikált szakemberek végezték el, öt gyárban pedig dokumentumokat is hamisíthattak az ügy eltussolása érdekében. A csütörtöki közlés szerint három üzemben azóta is így jártak el az ellenőrzéseknél.

A Nissan 1,16 millió, 2014 januárja és 2017 szeptembere között értékesített autót hív vissza Japánban újraellenőrzésre. Mindez a cégnek 25 milliárd jenjébe - 189 millió eurójába - kerülhet.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.