2017. október 19. 11:54

A cég azért folyamodik a drasztikus lépéshez, mert még mindig arra nem jogosult ellenőrök tesztelik a kocsijaikat. A leállás legalább két hétig tart.

Csütörtöktől nagyjából két hétre leállítja a teljes hazai autógyártását a Nissan az ellenőrzési botrányok miatt, írja a Bloomberg. A drasztikus lépést az autógyártó vezérigazgatója, Hiroto Saikawa ma jelentette be a márka jokohamai központjában tartott sajtótájékoztatóján.

A leállás alatt újratervezik a kocsikat illető végső vizsgálati folyamatokat, és bővítik az ellenőrzést végző szakemberek számát, közölte Saikawa.

Október elején robbant ki a botrány, hogy a Nissan nem hiteles minőségi ellenőrzés után engedi az utakra az autóit. Belsős és külsős vizsgálatok egyaránt azt találták, hogy a gyártó mind a hat hazai üzemében előfordult, hogy a járművek utolsó vizsgálatait arra nem kvalifikált szakemberek végezték el, öt gyárban pedig dokumentumokat is hamisíthattak az ügy eltussolása érdekében. A csütörtöki közlés szerint három üzemben azóta is így jártak el az ellenőrzéseknél.

A Nissan 1,16 millió, 2014 januárja és 2017 szeptembere között értékesített autót hív vissza Japánban újraellenőrzésre. Mindez a cégnek 25 milliárd jenjébe - 189 millió eurójába - kerülhet.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.