2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A cég azért folyamodik a drasztikus lépéshez, mert még mindig arra nem jogosult ellenőrök tesztelik a kocsijaikat. A leállás legalább két hétig tart.

Csütörtöktől nagyjából két hétre leállítja a teljes hazai autógyártását a Nissan az ellenőrzési botrányok miatt, írja a Bloomberg. A drasztikus lépést az autógyártó vezérigazgatója, Hiroto Saikawa ma jelentette be a márka jokohamai központjában tartott sajtótájékoztatóján.

A leállás alatt újratervezik a kocsikat illető végső vizsgálati folyamatokat, és bővítik az ellenőrzést végző szakemberek számát, közölte Saikawa.

Október elején robbant ki a botrány, hogy a Nissan nem hiteles minőségi ellenőrzés után engedi az utakra az autóit. Belsős és külsős vizsgálatok egyaránt azt találták, hogy a gyártó mind a hat hazai üzemében előfordult, hogy a járművek utolsó vizsgálatait arra nem kvalifikált szakemberek végezték el, öt gyárban pedig dokumentumokat is hamisíthattak az ügy eltussolása érdekében. A csütörtöki közlés szerint három üzemben azóta is így jártak el az ellenőrzéseknél.

A Nissan 1,16 millió, 2014 januárja és 2017 szeptembere között értékesített autót hív vissza Japánban újraellenőrzésre. Mindez a cégnek 25 milliárd jenjébe - 189 millió eurójába - kerülhet.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!