1p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2009-re beterjesztett költségvetésben 300 milliárd forintos tartalékot képzett a kormány – mondta Veres János pénzügyminiszter.

Az m1 "Szólás szabadsága" című vasárnapi műsorban a pénzügyminiszter utalt arra, hogy ha a legnagyobb exportpiacunkon, Németországban a jelenleg várt 0,2 százalékos növekedés sem valósul meg jövőre, akkor a magyar költségvetésben is elő kell venni azt a változatot, amelyet erre az esetre dolgoztak ki.

A pénzügyi válság első lépésben a reálgazdaságnak azokat az ágait érintheti negatív módon, amelyekben az értékesítést hitelekkel kapcsolják össze; ilyen például az autóipar, az elektronikai ipar és az ingatlanágazat - magyarázta Veres János.

Az év végéig - noha a kiadáscsökkentés nyomán 200 milliárd forinttal kisebb lesz az igény - még három milliárd euró összegű új, belföldi állampapír-kibocsátásra van szükség a lejáró állampapírok miatt - jelezte a pénzügyminiszter.

Hozzátette, hogy drágul az adósság finanszírozása is. Míg korábban az állampapírok után 8-8,5 százalékos kamatot kellett fizetnie az államnak, most ez felugrott 11-12 százalékra.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!