2010. október 28. 14:22

A várakozásokat túlszárnyalva, 55 százalékkal nőtt az amerikai olajipari óriás Exxon Mobil Corp. harmadik negyedévi nyeresége. A kedvező eredményeket segítették a magas energiaárak és a szélesedő finomítói marzsok.

A világ legnagyobb, nyilvános tőzsdei kereskedésben résztvevő olajipari vállalata összesen 7,35 milliárd, részvényenként 1,44 dolláros nyereségről számolt be az év harmadik negyedévéről csütörtökön kiadott gyorsjelentésében. Egy évvel korábban, 4,73 milliárd dollár, azaz részvényenként 98 cent volt az Exxon Mobil profitja. A vállalat bevételei 16 százalékkal, 95,3 milliárd dollárra nőttek.

A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők korábban részvényenként 1,38 dolláros  nyereséget és 98,12 milliárd dolláros bevételt jósoltak.

Az olaj- és gáztermelési üzletág bevételei 36 százalékkal, 5,47 milliárd dollárra nőttek, ezen belül is az olajszármazékok gyártásáé 20 százalékkal emelkedett. A növekedéshez hozzájárult a katari gázkitermelő vállalat, XTO Energy is, amelyet a cégcsoport júniusban vásárolt fel.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.