1p

A várakozásokat túlszárnyalva, 55 százalékkal nőtt az amerikai olajipari óriás Exxon Mobil Corp. harmadik negyedévi nyeresége. A kedvező eredményeket segítették a magas energiaárak és a szélesedő finomítói marzsok.

A világ legnagyobb, nyilvános tőzsdei kereskedésben résztvevő olajipari vállalata összesen 7,35 milliárd, részvényenként 1,44 dolláros nyereségről számolt be az év harmadik negyedévéről csütörtökön kiadott gyorsjelentésében. Egy évvel korábban, 4,73 milliárd dollár, azaz részvényenként 98 cent volt az Exxon Mobil profitja. A vállalat bevételei 16 százalékkal, 95,3 milliárd dollárra nőttek.

A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők korábban részvényenként 1,38 dolláros  nyereséget és 98,12 milliárd dolláros bevételt jósoltak.

Az olaj- és gáztermelési üzletág bevételei 36 százalékkal, 5,47 milliárd dollárra nőttek, ezen belül is az olajszármazékok gyártásáé 20 százalékkal emelkedett. A növekedéshez hozzájárult a katari gázkitermelő vállalat, XTO Energy is, amelyet a cégcsoport júniusban vásárolt fel.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!