<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A GKI Gazdaságkutató Zrt. azt javasolja a kormánynak, hogy a hitelességet és bizalmat erősítő néhány területre koncentráló intézkedéssorozatot vezessen be, ezek között az egyik legfontosabbnak a többlépcsős adóreform megvalósítását, egy hiteles eurócsatlakozási menetrend meghirdetését tartják.

Nagy a veszélye annak, hogy a gazdasági növekedés évi három százalék körüli szinten beragadhat Magyarországon, ami a térség országaihoz képest további leszakadáshoz vezethet - mondta Vértes András, a GKI elnöke, a kutatóintézet sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

A GKI javaslatai között szerepel egy többlépcsős adóreform az egyensúlyi célokkal összhangban, amely csökkentené az adóelkerülést és növelné a gazdaság kifehérítését.

Az euró magyarországi bevezetése a GKI szerint 2012-2013-ra tűzhető ki, a menetrendben szerintük szerepelhetne, hogy Magyarország 2009-ben belép az euró "előszobájának" tekinthető ERM-II. rendszerbe.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.