2013. december 6. 08:34

Több éve nem látott, 6 százalékos mértékben emelkedett októberben a magyar ipar termelése az előző évhez képest. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy szeptemberhez képest 0,5 százalékos visszaesést tartalmaznak a KSH előzetes adatai.

A látszólagos ellentmondás bázishatásra vezethető vissza, vagyis arra, hogy 2012 októbere komoly visszaesést hozott, amihez a mostani számokat kell viszonyítani.Ha idén novemberben nem történt jelentősebb visszaesés októberhez képest az iparban, akkor a következő éves összevetésű adat még szebb lesz.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.