2p

2011. április 1-től Erdős Mihály is bekerül a Generali igazgatótanácsába. A szakember felügyeli a stratégiai, kockázatkezelési és CRM területet.

Erdős Mihály

2011. április 1-jével a Generali Providencia Zrt. Felügyelőbizottsága a biztosító Igazgatótanácsába választotta Erdős Mihályt, a cégcsoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) elnök-vezérigazgatóját, a Generali vezérigazgatói tanácsadóját.

Az öttagúra bővült Igazgatótanácsban Erdős Mihály felügyelete alá tartozik majd – többek között - a stratégia és kockázat menedzsment, a CRM és marketing szakterület, valamint a banki értékesítési csatorna. A Generali biztosító a válság nyomán megváltozott biztosítási piacon eddig is kiemelt helyen kezelte a stratégiaalkotást és a kockázatkezelést, melyben vezérigazgatói tanácsadóként Erdős Mihály már korábban is részt vett; a mostani kinevezéssel e szakterületet is önálló igazgatósági tag irányítja majd. Erdős Mihály az EUB-ben betöltött tisztségeit változatlanul megtartja.

Erdős Mihály 40 éves, nős, két lánya van. 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Corvinus) közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. A Corvinus Egyetemen ma címzetes docensként nyugdíjbiztosítási tantárgyat oktat. 1993-94 az Interauditor Tanácsadó Kft-nél, 1999-2000-ben a KH Befektetési Rt-nél, a köztes időszakban a PSZÁF egyik elődszervezetének számító nyugdíjpénztári felügyeletnél dolgozott. 2001-től 2009-ig Mihály különböző pozíciókat töltött be a PSZÁF-nál: volt elnöki tanácsadó, ügyvezető helyettes a biztosítási és pénztári felügyeleti területen, stratégiai igazgató, majd főigazgató-helyettes. Nemzetközi területen 3-3 évig volt először az európai (CEIOPS), majd a nemzetközi (IAIS) pénzügyi felügyeleti bizottság nyugdíjbizottságának elnöke, s 2009 nyarán beválasztották az európai bankfelügyeleti bizottság (CEBS) igazgatóságába is. 2010. április 15-től ügyvezetője, majd július elsejétől elnök-vezérigazgatója a Generali-Providencia (GPR) Csoportba tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt.-nek és stratégiai tanácsadója a vezérigazgatónak. 2011. április 1-től a Generali-Providencia Zrt. Igazgatótanácsának tagja.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!