<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

2011. április 1-től Erdős Mihály is bekerül a Generali igazgatótanácsába. A szakember felügyeli a stratégiai, kockázatkezelési és CRM területet.

Erdős Mihály

2011. április 1-jével a Generali Providencia Zrt. Felügyelőbizottsága a biztosító Igazgatótanácsába választotta Erdős Mihályt, a cégcsoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) elnök-vezérigazgatóját, a Generali vezérigazgatói tanácsadóját.

Az öttagúra bővült Igazgatótanácsban Erdős Mihály felügyelete alá tartozik majd – többek között - a stratégia és kockázat menedzsment, a CRM és marketing szakterület, valamint a banki értékesítési csatorna. A Generali biztosító a válság nyomán megváltozott biztosítási piacon eddig is kiemelt helyen kezelte a stratégiaalkotást és a kockázatkezelést, melyben vezérigazgatói tanácsadóként Erdős Mihály már korábban is részt vett; a mostani kinevezéssel e szakterületet is önálló igazgatósági tag irányítja majd. Erdős Mihály az EUB-ben betöltött tisztségeit változatlanul megtartja.

Erdős Mihály 40 éves, nős, két lánya van. 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Corvinus) közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. A Corvinus Egyetemen ma címzetes docensként nyugdíjbiztosítási tantárgyat oktat. 1993-94 az Interauditor Tanácsadó Kft-nél, 1999-2000-ben a KH Befektetési Rt-nél, a köztes időszakban a PSZÁF egyik elődszervezetének számító nyugdíjpénztári felügyeletnél dolgozott. 2001-től 2009-ig Mihály különböző pozíciókat töltött be a PSZÁF-nál: volt elnöki tanácsadó, ügyvezető helyettes a biztosítási és pénztári felügyeleti területen, stratégiai igazgató, majd főigazgató-helyettes. Nemzetközi területen 3-3 évig volt először az európai (CEIOPS), majd a nemzetközi (IAIS) pénzügyi felügyeleti bizottság nyugdíjbizottságának elnöke, s 2009 nyarán beválasztották az európai bankfelügyeleti bizottság (CEBS) igazgatóságába is. 2010. április 15-től ügyvezetője, majd július elsejétől elnök-vezérigazgatója a Generali-Providencia (GPR) Csoportba tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt.-nek és stratégiai tanácsadója a vezérigazgatónak. 2011. április 1-től a Generali-Providencia Zrt. Igazgatótanácsának tagja.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.