2011. június 1. 16:10

Június 1-től Harnos András a Brokernet Csoport új pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

Harnos András

A Brokernet Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettesi feladatait 2011. június 1-től Harnos András látja el. A szakember az AEGON Magyarország Hitel Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját követően csatlakozott a Brokernet Csoporthoz.

A Brokernet Csoport új pénzügyi vezérigazgató-helyettese ezt megelőzően az AEGON Magyarország Hitel Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott közel 5 évig. E minőségében feladatai közé tartozott a pénzintézet megalakítása, piaci bevezetése, majd a működés teljes körű irányítása és felügyelete.

Harnos András (46) az AEGON Magyarország Hitel Zrt-nél folytatott tevékenységét megelőzően 1995-2006-ig az AEGON Magyarország Általános Biztosító Rt. főkönyvelője volt, melynek során kezdetben a vállalatcsoport pénzügyi-számviteli-adózási feladatainak, tevékenységeinek megújítása, majd ezt követően a teljes körű irányítása és felügyelete tartozott a kompetenciái közé. Ugyanitt egy ideig a befektetésekért felelős vezetői, és az AEGON Hitel project igazgató munkaköreit is betöltötte.

Korábban könyvvizsgálóként és tanácsadóként tevékenykedett. Okleveles mérnöküzemgazdász (PSZF, 1992) és okleveles gépészmérnök (Budapesti Mûszaki Egyetem, 1989) végzettsége mellett, okleveles könyvvizsgáló (1994) és MBA (Open University Business School, Anglia, Milton-Keynes, 2004) képesítéssel rendelkezik. Bejegyzett könyvvizsgáló és adószakértő, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja.

A Brokernet Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként fő feladata a Brokernet Csoport pénzügyi területének irányítása, a külföldi leányvállalatok konszolidálása a tőzsdére lépés előtt, valamint az
IPO-ra történő felkészülés során a pénzügyi feltételrendszernek megfelelő működés kialakítása.

David Blunck, a Brokernet Csoport távozó pénzügyi igazgatója 2008 májusában csatlakozott a csoporthoz mint pénzügyi igazgató, 3 évig vezette a cégcsoport pénzügyi és controlling osztályát. Ez idő alatt átfogó megújításra kerültek a cégcsoport pénzügyi folyamatai, hogy megfeleljenek nemzetközi színtű operatív, informatikai és audit standardoknak.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

mfor.hu