1p

Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére február 16-ától Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a korábbi vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a társaság éléről - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

A tárca közleménye szerint az új vezető jogász végzettségű szakember, aki számos hazai és nemzetközi - a többi között energetikai és ingatlanberuházásokkal foglalkozó - társaságnál szerzett széleskörű vállalatirányítási és reorganizációs ismeretekkel, tapasztalattal rendelkezik.

Az eddigi vezérigazgató, Márton Péter 2012. áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatójaként tevékenykedett. Irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfóliójába tartozó vállalatok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon. A tárcavezető a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára - hangsúlyozta közleményében az NFM.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!