TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A német kormányzó koalíció egyetértésre jutott hétfő este egy újabb, 50 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagról, amely segítené Európa legnagyobb gazdaságát abban, hogy átvészelje a második világháború óta legsúlyosabb recessziót.

Az Angela Merkel kancellár vezette konzervatívok és a velük koalíciót alkotó szociáldemokraták a kancellári hivatalban folytatott hatórás tárgyalások eredményeképpen egyetértésre jutottak a két évre szóló, befektetések és adócsökkentések egyvelegéből álló gazdaságélénkítő csomagról.

Sikerült elsimítaniuk az adócsökkentéssel kapcsolatos, régóta tartó nézeteltéréseiket, amelyeket azok a félelmek tápláltak, hogy az adócsökkentés az EU által engedélyezett határon túl lendíti Németország költségvetési hiányát.

A közel 18 milliárd eurós beruházási program homlokterében infrastrukturális és oktatási projektek állnak. A konszenzusos csomag tartalmaz gépkocsivásárlást ösztönző intézkedéseket is. A társadalombiztosítási járulék 1,6 százalékponttal, 14,9 százalékra csökkenne, s minden gyereknek járna egy egyszeri, száz eurós juttatás.

Ez immár a második gazdaságélénkítő csomag Németországban, az előző, 31 milliárd eurós gazdaságélénkítő tervet novemberben fogadta el a német kormány.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.