TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Veres János pénzügyminiszter szerint a tavalyi államháztartás eredményszemléletű hiánya a hazai össztermék 3,3 százalékát teszi ki, plusz/mínusz 0,2 százalékpontos eltéréssel.

Veres János kedden külföldi újságíróknak elmondta, hogy a kormány megvárja az Európai Bizottságnak még e hónapban nyilvánosságra kerülő legújabb gazdasági előrejelzését, mielőtt arról döntene, hogy kell-e változtatni az idei gazdasági prognózisokon.

Elemzők szerint túl derűlátó a kormány egy százalékos gazdasági csökkenést feltételező idei előrejelzése, miközben az infláció kisebb lehet a hivatalosan várt 4,5 százaléknál. Veres szerint is az előrejelzésében szereplő infláció magasabb lehet a tényleges adatnál, ugyanakkor bizonytalanná teszi az előrejelzést a globális energiaárak alakulása.

A pénzügyminiszter szerint a kormány kész további költségvetési intézkedéseket hozni, hogy biztosítsa az idei államháztartási célok teljesítését. Mint mondta: amennyiben a kormánynak az inflációra, a GDP-re és az adóbevételre vonatkozó várakozása irreálisnak bizonyul, akkor további lépéseket tesznek. Közölte, hogy még januárban intézkedéseket hoznak a bérkiegészítések fedezéséhez szükséges még hiányzó rész előteremtéséhez.

A forint elmúlt napokban bekövetkezett gyengülését egyes piaci feltételezések szerint a Nemzetközi Valutalap és Magyarország közötti nézeteltérések idézték elő. Ezt cáfolta Veres János, megjegyezve, hogy ez az információ hamis, nincs semmiféle vita az IMF és Magyarország között a hitelcsomagról.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.