2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Egy friss közbeszerzési hirdetmény szerint újabb milliárdos tendert bukott el a Közgép. Noha a hirdetmény csak most jelent meg, a döntést már tavaly szeptemberben meghozták.

Azok után, hogy pénteken egy 3,3 milliárd forintos közbeszerzési tender elvesztéséről számultunk be, most ismét hasonló eredménnyel zárult egy tender eredményhirdetése.

Az uniós közbeszerzési értesítő szerdai hirdetménye szerint a BKK 2,5 milliárd forintos tendert írt ki a IV. kerület Görgey Artúr utca út- és villamospálya felújítására. Hiába pályázott azonban Simicska Lajos Közgépe egy konzorcium tagjaként, a Colas Alterra Zrt. elhappolta a tendert.

A nyertes mellett a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt és a Görgey-Tram Konzorcium indult el a közbeszerzésen. Utóbbi tagja a Strabag mellett a Swietelsky és Közgép volt. A hirdetmény szerint azonban a döntést már tavaly szeptember 22-én meghozták a győztes kiválasztását illetően.

Az elmúlt időszakban egyébként nem ez volt az egyedüli tender, melyet Simicska elbukott. A cikkünk elején említett 3,3 milliárd forintos közbeszerzés mellett a H6 és H5-ös HÉV-ek pályafelújításához kapcsolódó feladatokat sem a milliárdos vállalkozó cége végezheti majd el.

Így ezekkel együtt idén már kicsit több mint 6,1 milliárd forint értékű vesztes közbeszerzésre derült fény. Ezzel szemben a közbeszerzési értesítők szerint 1,145 milliárd forint értékben nyert tendereket döntő részben konzorciumi tagként.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!