<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újra kínál euró alapú lakossági hitel a K&H Bank, s ezt a makrogazdasági környezet fokozatos javulásával, a lakossági hitelezéssel kapcsolatos törvényi szabályozás szigorodásával, valamint a szektorszintű önszabályozással indokolja.

A bank keddi bejelentéséből kiderül, hogy a tavaly nyáron felfüggesztett euró alapú hitelezést február 15-én indítja újra. Attól kezdve magánszemélyek ismét igényelhetnek euró alapú lakáshitelt és euró alapú ingatlanfedezetű személyi hitelt a K&H Banktól.

A bank várakozásai szerint ugyanakkor rövid-középtávon, a jegybanki forint kamatszint folyamatos csökkenésével, a piaci feltételű forinthitelek további teret nyernek. A K&H a magyarországi kereskedelmi bankok közül elsőként  jelentette be tavaly júliusban az euró alapú lakossági hitezésének felfüggesztését. Akkori indoklása szerint a lépéssel az volt a bank célja, hogy a jövőben olyan forint alapú  termékekkel bővítse lakossági kínálatát, amelyek valós és vonzó alternatívái a devizahiteleknek.

Az euróhitelezést a legtöbb bank megtartotta, - a K&H-n kívül az MKB függesztette fel, ám azóta ez a bank is kínál euró alapú hiteleket  - a svájci frank alapú hiteligénylések befogadását azonban a legtöbb kereskedelmi bank szünetelteti tavaly ősz óta.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.